Aeronavele Forțelor Aeriene Române au finalizat misiunea din Albania

       Aeronavele C-27 J Spartan și C-130 Hercules ale Forțelor Aeriene Române care au acționat, în Albania, în sprijinul forțelor de intervenție din această țară pentru stingerea incendiilor de pădure și-au încheiat misiunea.
       În cele șapte zile în care au acționat în zonele afectate de incendii, aeronavele au efectuat 24 de ieşiri și au transportat și lansat 122 de containere cu apă (peste 120 de tone).
       La finalul misiunii, ministrul albanez al apărării, Pirro Vengu, le-a mulțumit militarilor români pentru sprijin, în cadrul unei ceremonii.
                                                                     ***
       Avioane C-27 J Spartan configurate pentru stingerea incendiilor, sunt implicate și miercuri, 21 august, în acțiunea de stingere a incendiului de pădure din zona fondului forestier al comunei Moldova Nouă, județul Caraş-Severin.
       Până în prezent, fiecare aeronavă a efectuat câte cinci ieșiri în perimetrul afectat de flăcări lansând, în total, 50 de containere (aproximativ 50 de tone de apă).
                                                                     ***
       În cursul săptămânii trecute, două aeronave ale Forțelor Aeriene Române au transportat în Grecia 40 de pompieri și două autospeciale de stingere a incendiilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care acționează pentru stingerea incendiilor din Republica Elenă.                                                                      ***
       Aeronavele C-27J Spartan pot lansa containere cu apă, având o capacitate de transport de 6.000 de litri (șase containere).
       Aeronave de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multor incendii de pădure din țara noastră – în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău.
       De asemenea, în anii precedenți, au executat misiuni similare in Franța, Republica Slovenia, Grecia și Macedonia de Nord.
       Ultima misiune a avut loc în urmă cu o lună, când au acționat în sprijinul forțelor de intervenție din Republica Macedonia de Nord.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top