O aeronavă a Forțelor Aeriene Române acționeză la stingerea incendiului de pădure din județul Caraş-Severin

       Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat, în regim de urgență, ca o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, să acționeze luni, 19 august, pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona fondului forestier al comunei Moldova Nouă, județul Caraş-Severin.
       Aeronava a decolat pentru executarea primei misiuni din Baza 90 Transport Aerian Otopeni în jurul orei 16.00.
       Misiunea aeriană se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere că există riscul de propagare la alte suprafețe de pădure și că acțunile forțelor de intervenție specializate sunt îngreunate de terenul accidentat și de lipsa surselor de apă.
       Reamintim că începând cu 14 august, Forțele Aeriene Române desfăşoară misiuni şi în Republica Albania, în sprijinul forțelor de intervenție, pentru stingerea incendiilor de pădure cu care se confruntă această țară. Până în prezent, aeronavele C-27J Spartan au avut 24 ieşiri și au transportat 122 de containere cu apă.
                                                                             ***
       În configurație pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta până 6.000 de litri de apă (maximum șase containere) la fiecare trecere.
       Aeronavele de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multor incendii de pădure din țara noastră – în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău.
       De asemenea, în anii precedenți, Forțele Aeriene Române au executat misiuni pentru stingerea incendiilor de pădure din Franța, Republica Slovenia, Grecia și Macedonia de Nord.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top