Activități la Mihail Kogălniceanu

       Marți, 23 iulie, în Baza 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino”, de la Mihail Kogălniceanu, vor avea loc două activități,astfel:
       * De la ora 10.00,la Baza 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino”, de la Mihail Kogălniceanu, ceremonia de încheiere a misiunii detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii și a detașamentului Forțelor Aeriene Finlandeze. Detașamentul britanic, format din aproximativ 260 de militari (piloți și personal tehnic) și şase aeronave Eurofighter Typhoon, și detaşamentul finlandez, constituit din aproximativ 90 de militari (piloți și personal tehnico-ingineresc) şi șapte aeronave F-18 Hornet, au executat, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.
       * De la ora 12.00, la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, Media Day pentru prezentarea celor două aeronave B-52H Stratofortress ale Forțelor Aeriene SUA care alcătuiesc a 20-a Escadrilă Expediționară de Bombardament (20th Expeditionary Bomb Squadron). Escadrila va executa misiuni împreună cu aliați din NATO și alți parteneri internaționali pentru asigurarea angajamentelelor de securitate din zona de responsabilitate a Comandamentului European al SUA.
       Dislocarea regulată a bombardierelor strategice americane demonstrează modul în care SUA și NATO sunt pregătite și se integrează cu aliații și partenerii națiunii gazdă pentru a descuraja amenințările și apăra Alianța.
       Reprezentanții mass-media interesați să participe la activitățile de la Mihail Kogălniceanu sunt rugați să transmită până luni, 22 iulie, ora 15.00, pe adresa de e-mail relpub.um01837@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria şi numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon).
       Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați marți, 23 iulie, între orele 09.00 și 09.30, la punctul de control nr. 4 al Bazei 57 Aeriană (strada Tudor Vladimirescu, nr.1-3, localitatea Mihail Kogălniceanu).
       Persoană de contact: sublocotenent Dedu Bianca, tel. 0727.882.209.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top