Informație de presă

Aeronave ale partenerilor NATO au efectuat,  în data de 20 aprilie, un antrenament în comun deasupra României, în scopul îmbunătățirii capabilităților aliate.
Exercițiul a avut ca scop antrenarea dinamică între sistemul MAMBA, aparținând Forțelor Aeriene Franceze, susținut de aeronave F-18 din cadrul Forțelor Aeriene Spaniole, împotriva aeronavelor de tip Rafale din cadrul Forțelor Aeriene Franceze şi a aeronavelor de tip Eurofighter ale partenerilor italieni.
Forțele și mijloacele participante la antrenament au simulat un set de misiuni, în concordanță cu standardele NATO, împotriva un spectru complex de amenințări, sub comanda și controlul Centrului Multinațional de Operații Aeriene (CAOC) Torrejon și a Centrului de Raportare și Control (CRC) Moara Vlăsiei.
Exercițiul multinațional s-a desfășurat în conformitate cu legile și standardele naționale și internaționale și a susținut activitățile de vigilență aeriană ale Alianței pe flancul estic al acesteia și a demonstrat angajamentele NATO din regiune.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top